Red Barnet

https://redbarnet.dk/skole/red-barnet-ambassadoerskole/

Park Allé Privatskole er ambassadørskole for Red Barnet

Hvad er en ambassadørskole?

 

Red Barnets ambassadørskoler sætter børns rettigheder på skoleskemaet og fejrer FN’s børnerettighedsdag hvert år den 20. november.

En Red Barnet ambassadørskole har mulighed for at skabe en skole, der er baseret på de inkluderende og demokratiske værdier, der er gennemgående i FN’s børnekonvention. Ved at sætte børns rettigheder på skoleskemaet viser skolen, at værdier som ligeværd, rummelighed, respekt og medindflydelse er i centrum.

Arbejdet med børns rettigheder og børns livsvilkår kan sagtens indgå som en del af den allerede eksisterende undervisning og passer med værdierne i folkeskolelovens § 1, stk. 3 og de faglige krav i de forenklede Fælles Mål.

Som Red Barnet ambassadørskole sender skolen et stærkt signal til elever, forældre og det omkringliggende samfund om, at skolen har taget stilling og valgt en helt særlig profil, der sætter barnets rettigheder i centrum.

Ambassadørskolerne forpligter sig til at fejre FN’s Børnerettighedsdag, men derudover engagerer de sig i en lang række forskellige aktiviteter i samarbejde med Red Barnet – herunder landsindsamlingen, Venskabsløbet og undervisningsforløbet Min Skole – Min ven i forbindelse med Skolernes Trivselsdag.